Skip to content

Sporten voor ouderen

Oudere dame in zwembad
Oudere dame in zwembad

Sportief ouder worden, dat kan in Almere. Uw leeftijd hoeft u zeker niet tegen te houden om te bewegen. Voor ontspanning, om fitter te worden of voor de gezondheid. U kunt bijvoorbeeld gaan biljarten, bridgen of volksdansen. Er is een ruime keuze aan sportactiviteiten. Neem contact op met de gemeente Almere voor het sportaanbod voor 55-plussers. De contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.

Gratis een nieuwe sport proberen

Het is niet altijd eenvoudig om een sport te vinden die bij u past. Gelukkig bieden heel veel sportverenigingen gratis proeflessen aan. Op die manier kunt u ontdekken of een sport leuk is, zonder dat u al meteen contributie hoeft te betalen. Het volledige aanbod van gratis kennismakingslessen in Almere is te vinden op www.sportiefalmere.nl. Steeds meer sportverenigingen voegen hun aanbod toe.

De website biedt ook een sportkeuzetest. Die test maakt de keuze voor een bepaalde sport eenvoudiger. Na het beantwoorden van een paar vragen volgen tips over welke sporten het meest geschikt zijn. 

Leren bridgen

Bridgekaarten
Bridgekaarten

De gemeente Almere organiseert in samenwerking met de Nederlandse Bridgebond (NBB) en vier Almeerse bridgeclubs het project Denken en Doen. Via dit project kunnen 55-plussers leren bridgen. Via de elders in Nederland ruimschoots beproefde methode ‘startersbridge’ leert u dit kaartspel vooral door het te doen. 

Het gaat niet alleen om het onder de knie krijgen van het bridgespel. Minstens zo belangrijk is het leren kennen van leeftijdsgenoten en het tegelijkertijd flink trainen van de hersenen. De cursus startersbridge is bedoeld voor mensen die nog weinig of geen ervaring hebben met bridgen en die zin hebben om het spel in een ontspannen sfeer te leren.

U leert bridgen in vier blokken van elk 10 tot 12 lessen verdeeld over twee jaar. Elke week heeft u één les. Op woensdag 18 maart en vrijdag 20 maart (op beide dagen van 13.30 tot 16.00 uur) begint de cursus in het ‘Huis van de Wijk’ (voormalige basisschool ’t Kofschip) aan het Slufterplantsoen 10 in Waterwijk. 

Dankzij een financiële bijdrage van de Nederlandse Bridge Bond en de gemeente Almere zijn de kosten per persoon slechts 30 euro per blok. Dat komt neer op maximaal 3 euro per les van 2,5 uur. U kunt zich tot uiterlijk 1 maart 2015 opgeven bij Martin Minnema van Bridgeclub Almere. Bij voorkeur per e-mail of telefonisch via (036) 536 47 41.

Zo snel mogelijk na 1 maart 2015 krijgt u bericht of u aan de cursus kunt deelnemen. Er zijn in totaal zestig cursusplaatsen beschikbaar (verdeeld over de twee groepen). Bij grote belangstelling maken we een wachtlijst.

Bent u geïnteresseerd in de bridgesport, maar op de eerder genoemde dagen niet in de gelegenheid om mee te doen? Neemt u dan contact op met één van de Almeerse bridgeclubs om te kijken wat zij voor u kunnen betekenen.