Sportcafé

Sportcafé Almere

Op dinsdag 6 maart 2018 organiseerde het Sportbedrijf Almere weer het Sportcafé. Het Sportcafé is een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportorganisaties. Naast het centrale programma delen we kennis en wisselen we ervaringen uit in verschillende parallelle sessies. 

Datum
Dinsdag 6 maart 2018

Locatie
Topsportcentrum Almere
Businesslounge
Pierre de Coubertinplein 4
1362 LA Almere Poort

Programma
17.30 uur Inloop
18.00 uur Start diner/buffet
19.00 uur Opening door wethouder René Peeters
19.15 uur AKT partnership door Martijn Postuma en André Kemper
19.45 uur Parallelle sessies
21.00 - 21.30 uur Afsluiting met borrel

Sessie 1: Drank- en horecawet
De gemeente Almere is verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van de Drank- en Horecawet. In 2018 is een aantal nieuwe verplichtingen ingegaan. In deze sessie vertelt Peter Moerkens (beleidsadviseur vergunningen, toezicht en handhaving) van de gemeente Almere, over deze verplichtingen, de rol van de toezichthouders, de controles, handhaving en boetes. Hij beantwoordt vragen uit de dagelijkse praktijk en stelt u in de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. 

Sessie 2: Subsidiezoeksysteem gemeente Almere
De website van de gemeente Almere bevat sinds februari het subsidiezoeksysteem ‘open for communities’. Met dit gebruiksvriendelijke systeem kan iedereen zelf snel en gemakkelijk (niet-) gemeentelijke subsidies zoeken. Tijdens deze sessie leggenJan Kuit (adviseur beleid en strategie) en Daria Abolina (adviseur internationale zaken) van de gemeente Almere uit hoe dit systeem werkt. Daarnaast geven zij tips hoe dit systeem zo optimaal mogelijk te gebruiken. Wij adviseren u voor deze sessie een eigen laptop of tablet mee te nemen, zodat u gelijk aan de slag kunt gaan met de tips die u krijgt.