Skip to content

Playgrounds

Almere heeft verschillende playgrounds. Deze bieden laagdrempelige sportmogelijkheden dicht bij huis. Almeerders kunnen er in een veilige en plezierige omgeving sporten. Bovendien nodigen de playgrounds uit tot ontmoeting tussen buurtbewoners en tot gezond bewegen in de buitenlucht. Buurtbewoners én schoolklassen maken veelvuldig gebruik van de activiteiten die er worden georganiseerd.

Playground Almere Haven

Activiteiten op de playground in Almere Haven
Playground Haven

De playground in Almere Haven (gelegen naast sporthal Almere Haven) biedt kinderen van 6 tot 12 jaar elke dag (15.30-17.00 uur, op woensdag vanaf 13.00 uur) de mogelijkheid om te sporten en te spelen. Begeleiding is er van Michael Buth (mobiel bereikbaar via 06-39 57 11 06) van De Schoor. Naast de playground is er speeltuin De Speelhaven voor jongere kinderen. Deelname aan de activiteiten is gratis. Een actueel overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de playground.

Playground Stedenwijk

Clarence Seedorf playground
De Clarence Seedorf plauground in Stedenwijk

Op de Clarence Seedorf Playground aan de Amsterdamweg in Stedenwijk kun je dagelijks (15.30-21.00 uur, op woensdag vanaf 14.00 uur) terecht om lekker te sporten. Begeleider Michael ter Riet (mobiel bereikbaar via 06-51 88 61 00) van Talent In Opleiding zorgt ervoor dat er allerlei spellen en wedstrijden worden georganiseerd. Je kunt er onder andere voetballen, tennissen, basketballen, hockeyen en tafeltennissen. Deelname is gratis. Een actueel overzicht van de activiteiten is te vinden op de website van Talent in Opleiding.

Playgrounds Almere Buiten

Cruyff court in Almere Buiten
Activiteiten op de Cruyff Court in Almere Buiten

Elke middag biedt Talent in Opleiding sportactiviteiten aan bij het Cruyff Court in de Molenbuurt, op playground De Evenaar en rondom het kunstgrasveld in de  Bouwmeesterbuurt (naast basisschool De Architect). De activiteten zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en staan onder leiding van Brenda Zonneveld (mobiel bereikbaar via 06-21 24 77 87) van Talent in Opleiding. De activiteiten op de drie locaties vinden plaats van 15.30 tot 17.30 uur 's middags. Deelname is gratis.

Playground Almere Poort

Playground Almere Poort
Activiteiten op Playground Almere Poort

Met actieve inbreng van bewoners is er een sportieve ontmoetingsplek aangelegd in het Cascadepark. De playground biedt activiteiten voor bewoners, scholieren en bezoekers van Almere Poort. Er zijn verschillende sportvelden, een basketbalboom, een atletiekbaan en een speeltuintje. Bezoekers die even willen uitrusten of willen kijken naar de sporters, kunnen plaatsnemen op een tribune. Deze tribune maakt de playground ook geschikt voor kleinschalige openluchtvoorstellingen. De begeleiding is in handen van Frank Timmerman, mobiel bereikbaar op 06-21836549. Een actueel overzicht van de activiteiten is te vinden op de website van Playground Poort.