Nieuwsbrief Sportbedrijf - juni 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Activiteiten in het Topsportcentrum

De maand mei stond bol van de evenementen in het Topsportcentrum. Op Hemelvaartsdag stond traditiegetrouw de bekerfinale handbal op de agenda. Bij de heren was de verrassende winnaar Bevo HC. Voor het eerst in haar geschiedenis pakten zij deze felbegeerde prijs. Bij de dames ging het Amsterdamse VOC met de prijs aan de haal.

Ook waren er afgelopen maand twee NK’s Dansen waarbij er in aanloop naar de Vermeer Cup (19 en 20 mei) clinics op scholen zijn georganiseerd. De deelnemende leerlingen namen het als afsluiting in dat weekend tegen elkaar op bij de cha-cha cup. Dit was een groot succes! Meer dan 50 kids en 90 begeleiders uit Almere zijn naar het Topsportcentrum gekomen. 

Ook hebben er zes AKT-sportdagen plaatsgevonden. Er volgen er nog vier waarbij in totaal ruim vierduizend kinderen van meer dan vijftien Almeerse basisscholen een gevarieerde en veelzijdige sportdag beleven waarbij ze ook de MQScan afleggen.

Op zaterdag 2 juni is de Topsporthal tot de nok toe gevuld met handballiefhebbers. In een uitverkochte zaal kijken de handbalfans naar de dames EK-kwalificatie interland Nederland – Kosovo.

Voor de rest van de maand juni staan er nog twirl en karate evenementen op de agenda en op 16 juni is het Topsportcentrum de start- en finishlocatie van de wielerstocht Sport4Hope van de Stichting Als kanker je raakt.


Gemeente Aalst (België) op werkbezoek in Almere

Een delegatie sportmedewerkers van de gemeente Aalst (België, 80.000 inwoners) heeft dinsdag 8 mei de gemeente Almere bezocht. Onze zuiderburen waren twee dagen in Nederland en zochten daarbij naar inspiratie voor hun gemeentelijk sportbeleid. Tijdens het werkbezoek hebben wij onze sportnota gepresenteerd, met daarin natuurlijk aandacht voor de sportverenigingen, de openbare ruimte, buurtsportcoaches, de rol van sport in het sociaal domein en het AKT. De middag werd afgesloten met een bezoek aan de playground Poort, waar de teamleider buurtsportcoaches en de buurtsportcoach bevlogen vertelden over het werken, successen en de uitdagingen van een playground.

Al met al was het een interessante middag. Dank ook aan De Schoor voor het faciliteren van het werkbezoek aan de playground Poort.


Gezonde Sportvereniging

In Almere heeft 19% van de kinderen en jongeren tot 19 jaar (ernstig) overgewicht. Landelijk ligt dat gemiddelde op 13,4%. Reden te meer voor sportverenigingen met een jeugdafdeling om in actie te komen! Bovendien blijkt uit onderzoeken van onder meer het Voedingscentrum en het Mulier Instituut dat 60% van de bezoekers van sportkantines zou willen dat de verhouding tussen het gezonde en minder gezonde aanbod minstens gelijk is of dat er in de kantine meer gezonde dan ongezondere keuzes aangeboden worden.

Met het programma Gezonde Sportvereniging ondersteunt de gemeente Almere verenigingen geheel gratis met adviezen, een stappenplan, een kantinescan, promotiemateriaal, aankleding van de sportkantine, betere keuze prijslijst, recepten, praktische workshops voor de kantinecommissie, enz. Bovendien ontvangen geïnteresseerde verenigingen een startpakket van Team Fit met daarin een glazen 8 liter waterkan, een appelsnijder, een informatiemap en voorbeelden van posters waarmee de betere keuze in de kantine gepromoot kan worden.

Wil je weten wat de Gezonde Sportvereniging voor jouw kantine kan betekenen? Neem contact op met programmacoördinator Jolanda Gudde via gudde@deschoor.nl.


Indonesische Martial Arts Pencak Silat Asembagus gestart met trainingen in Almere-Poort

De Pencak Silat vereniging Asembagus is gestart met geven van trainingen in Almere–Poort voor kinderen vanaf 8 jaar (trainingen voor volwassenen zijn ook mogelijk). De trainingen bestaan uit Kendang (drum) muziek spelen en Pencak Silat, en vinden op zaterdagen van 17:00 – 18:30 uur plaats. Locatie: Sportzaal Europazaal, Nederlandstraat 84. 1363 DB Almere-Poort. Kijk voor meer informatie op www.asembagus.nl of neem voor vragen contact op via info@asembagus.nl


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.