Nieuwsbrief Sportbedrijf - april 2018

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws, -ontwikkelingen en -evenementen. 


Grote diversiteit aan evenementen in het Topsportcentrum

In maart vond elk weekend een evenement plaats in de Topsporthal. In totaal waren er drie Nederlands Kampioenschappen: NK Judo -21, NK Twirl en het NK Pickleball. Het weekend van 17/18 maart stond in het teken van het goede doel met SamenLoop voor Hoop, welke zeer succesvol is verlopen met een recordbedrag van € 39.150,- euro  als eindresultaat. Daarnaast vond ook het jaarlijkse schoolschaaktoernooi, de World Fighting League en de nationale zaalvoetbalbekerfinales van de KNVB plaats. Maart was hiermee een bomvolle en diverse evenementenmaand. 

April is door onder andere alle feestdagen rustiger. Op 20 –21 april staat het NK Schermen op het programma. Dit is één van de jubileumevenementen van Topsportcentrum Almere. Inwoners van Almere kunnen zich aanmelden voor dit evenement en ontvangen dan een consumptiebon. Kijk voor meer informatie en de gehele sportkalender op sportbedrijf.almere.nl.


Aanvraag seizoen 2018/2019

Sportverenigingen en reguliere gebruikers worden hierbij eraan herinnerd om vóór 1 mei 2018 de aanvraag voor het nieuwe seizoen naar sportverhuur@almere.nl te sturen.


De AKT-sportdagen komen eraan!

Op woensdag 16 mei klinkt het startschot voor de AKT-sportdagen. In een periode van vijf weken worden er tien AKT-sportdagen in en rond het Topsportcentrum Almere georganiseerd. Ruim vierduizend kinderen van meer dan vijftien Almeerse basisscholen beleven een gevarieerde en veelzijdige sportdag en leggen de MQScan af. De dagen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de partners van de AKT-sportdagen: de combinatiefunctionarissen Sport van De Schoor, ASG, Prisma en het MBO College Poort Sport & Bewegen.


Judo op school

Donderdag 15 maart 2018 is JUDO op school weer gestart onder leiding van de Judoleerlaar R. van de Kamp van Sportschool van de Kamp. Na een succesvolle pilot zijn we in samenwerking met De Schoor, Sportschool van de Kamp en de gemeente Almere gestart op de basisscholen IPS, Digitalis, De Letterland, Optimist, Pantha Rei en Ichtus. In totaal kunnen er acht basisscholen deelnemen, per school vier Judolessen. 

Judo is in de Sportnota 2017-2020 benoemd als focussport waar we in Almere extra aandacht aan besteden. De judosport heeft een grote vormende waarde en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale competentie bij kinderen. Ook levert judo een positieve bijdrage aan het zelfvertrouwen en de zelfbeheersing van een kind en de mate waarin het rekening houdt met anderen. De thema’s gedurende de judolessen zijn respect, vertrouwen, samenwerken, val breken en weerbaarheid, maar vooral “Plezier”. Na afloop van de eerste lessen waren de kinderen en leerkrachten super enthousiast.


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.