Wethouder Peeters bezoekt kickbokstraining van BUDO-project

4 mei 2017

Wethouder René Peeters bracht woensdag 3 mei een bezoek aan de kickbokstraining in buurtcentrum Cobra in Tussen de Vaarten. De wethouder ging met de deelnemende jongeren in gesprek en deed zelf actief mee aan deze training.

Deze kickbokstraining maakt deel uit van het BUDO-project: een samenwerking tussen De Schoor en Tactus Verslavingszorg voor jongeren die te maken hebben met een (dreigende) verslaving, met andere problematiek en hangjongeren zonder zinvolle dagbesteding. Sporten helpt deze jongeren de kans om te werken aan hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, discipline en gezondheid. Naast kickboksen kunnen deze jongeren ook meedoen aan bijvoorbeeld CrossFit of voetbal.

Het Almeerse BUDO-project bestaat in 2017 10 jaar. In die periode zijn er mooie resultaten bereikt: veel jongeren zijn geholpen bij het oppakken van hun leven. Op donderdag 29 juni a.s. wordt dit jubileum samen met alle betrokken samenwerkingspartners gevierd. Kickboksen is in Almere een focussport en onlangs is er met World Fighting League BV een driejarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Wethouder Peeters: ‘Vecht- en verdedigingssporten zoals BUDO passen goed bij Almere. Jong, kleurrijk en multicultureel zijn termen die zowel bij de stad Almere als bij vecht- en verdedigingssporten passen. We zien ook dat deze sporten in Almere relatief veel beoefend worden en dat er veel sportaanbieders zijn, die zich op dit terrein begeven. Het budo project is een voorbeeld van de maatschappelijke kansen die de sport biedt. Waarden als respect, discipline, concentratie, zelfbeheersing en hard werken zijn belangrijk. Met het BUDO-project worden jongeren met een dreigende verslaving geholpen het leven op de rit te houden. Het is een mooi voorbeeldproject dat bijdraagt aan een gezonde jeugd in een gezonde stad.’