Skip to content

Tennisvereniging LTV Almere omarmt Gezonde Sportvereniging

12 juli 2018

Wethouder Jaap Lodders bracht een bezoek aan LTV Almere tijdens het Open Jeugdtoernooi

Tennisvereniging LTV Almere besteedde tijdens het Open Jeugdtoernooi op 7 juli extra aandacht aan een gezonde leefstijl. Ze neemt deel aan het programma Gezonde Sportvereniging, waarmee de gemeente Almere verenigingen ondersteunt die in hun kantine een betere keuze aanbieden, water drinken stimuleren, stilstaan bij rookbeleid en verantwoord alcohol schenken.

LTV Almere omarmde vorig jaar als eerste vereniging de Gezonde Sportvereniging en is daarmee een ambassadeur voor een gezonde jeugd in Almere. Manja Rose (Jeugdcommissie): "We willen onze jeugdleden bewust maken dat je voor goede sportprestaties ook verantwoorde voedingsstoffen tot je moet nemen. Het is prima om een overwinning te vieren met een frietje, maar als je een of twee wedstrijden speelt, is het belangrijk dat je ook goede dingen eet en kunt vinden in de sportkantine. Het gaat vooral om de balans daarin."

De tennisvereniging werkt op verschillende manieren aan een gezonder aanbod: een lokale supermarkt stelt groente en fruit beschikbaar tijdens jeugdevenementen, er is een smoothiemaker aangeschaft, leden worden gevraagd naar hun wensen voor het kantineaanbod en LTV zoekt naar gezondere alternatieven om te verkopen. Manja: "Na de wedstrijd wordt vaak getrakteerd op een ijsje. Dat moet ook gewoon blijven kunnen vind ik. Maar lekker en leuk eten krijgt steeds meer aandacht; men ziet het belang van betere keuzes en het aanpakken van overgewicht."

Benieuwd naar de mogelijkheden van een gezond(re) sportkantine? Neem contact op met projectcoƶrdinator Jolanda Gudde via gudde@deschoor.nl of lees meer uitleg over het programma.