Skip to content

Overhandiging officiële programmaboekje van de International Youth Games Almere

19 juli 2018

Wethouder Van Garderen neemt programmaboekje van de Youth Games in ontvangst van Thea de Smaele van Stichting Partnersteden

Op donderdag 19 juli ontving wethouder Hilde van Garderen het officiële programmaboekje van de International Youth Games Almere 2018 uit handen van Thea de Smaele, secretaris van de Stichting Partnersteden Almere. Van 23 tot en met 26 juli doen 400 jonge sporters (waarvan 150 uit Almere) mee aan de International Youth Games in Almere. De organisatie is in handen van de Stichting Partnersteden Almere in samenwerking met de gemeente Almere.

Zondag 22 juli worden in het Topsportcentrum Almere de deelnemers ontvangen uit de partnersteden van Almere: Aalborg (Denemarken), Lancaster (Engeland), Rensburg (Duitsland), Rathenow (Duitsland) en Racibor (Polen). De jeugdige sporters – in de leeftijd van veertien tot zestien jaar – strijden vanaf de 23e op diverse locaties in Almere om medailles op acht sportdisciplines, te weten: atletiek, badminton, handbal, golf, tennis, triatlon, roeien en zwemmen. Dankzij samenwerking met de Theaterschool Almere maakt ook cultuur deel uit van het evenement.

Meer informatie over de Youth Games en het programma is te vinden op www.youthgames.nl