Skip to content

Maand van het Aangepast Sporten

1 november 2018

November is de Maand van het Aangepast Sporten in Flevoland. Aangepast sporten is voor iedereen die vanwege een beperking niet mee kan draaien binnen het reguliere sportaanbod. Ook in Almere besteden sportverenigingen de komende weken extra aandacht aan sportieve vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking. Zo wordt deze sportmaand op 3 november ingeluid met een Play Unified evenement in Sporthal Waterwijk. Play Unified brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact. Almeerse sporters met een verstandelijke beperking hebben voor dit evenement een aantal reguliere sporters uitgedaagd binnen hockey, handbal, atletiek, darten en skeeleren. De wedstrijden worden afgewisseld met clinics. Wethouder Sport Jaap Lodders opent de festiviteiten en voormalig topschaatster Annamarie Thomas verzorgt de warming-up.

Een andere activiteit binnen deze themamaand is goalball. Op 20 november start een aantal wekelijkse proeftrainingen in Almere Poort. Deze sport is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar ook sporters zonder beperking kunnen meedoen. Alle spelers dragen namelijk een afgeplakte bril waardoor er een gelijkwaardig speelveld ontstaat. Iedereen die lef heeft is welkom om mee te doen! Meld u aan bij Bettie Woord via bettiewoord@planet.nl.  

In de overige Flevolandse gemeenten wordt ook aandacht besteed aan de Maand van het Aangepast Sporten. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in Almere en andere plaatsen op www.sportflevo.nl/maand. Daarnaast is Flevoland aangesloten bij de website van Uniek Sporten van het Fonds Gehandicaptensport: http://www.sportflevo.nl/maand.  Via een handige sportzoeker op de website en in de app kunt u in Almere, de rest van Flevoland én daarbuiten zien welk sport- en beweegaanbod er beschikbaar is voor welke doelgroep.  

Aangepast sporten kan natuurlijk ook buiten deze speciale sportmaand. Wilt u weten waar u gedurende het jaar aangepast kunt sporten, of welke sport bij u past? Neem dan contact op met Coördinator Aangepast Sporten Jolanda Gudde via gudde@deschoor.nl. Zij kan u in contact brengen met aanbieders van aangepast sporten en bewegen. Kijk voor meer informatie op sportbedrijf.almere.nl.

Sport

Vereniging

Dag

Tijd

Adres

Play Unified

 

3 november

12.00-15.00

Sporthal Waterwijk

IJsselmeerweg 38

G-voetbal

Sporting Almere/KNVB clinic

7 en 21 november

19.30-20.30

FBK Sportpark
Competitieweg 22

G-hockey

Almeerse Hockey Club

Elke woensdag
Elke zondag

17.30-18.30
10.45-12.00

Klein Brandt Sportpark 4

G-atletiek

AV Almere ‘81

Elke vrijdag

19.15-20.15

FBK Sportpark
Estafettelaan 13

G-schaatsen

ASV

15, 22 en 29 november

18.45-20.00

Schipperplein 2
1,- incl schaatsen

G-darten

Darts Bond Almere

Elke maandag

20.00-21.00

DBA Jeugdhonk Sporthal Waterwijk
IJsselmeerweg 48

G-basketbal

Almere Pioneers

Elke dinsdag

14.30-15.30

Gymzaal VSO Aventurijn
Marathonlaan 13

G-handbal

HV Havas

Elke donderdag

19.30-20.30

Sporthal Indische Buurt
Ambonstraat 1

Paravolleybal

VC Allvo

Elke woensdag

20.30-22.30

Topsporthal
Pierre de Coubertinplein 4

Goalball

 

Elke dinsdag (v.a. 20 november)

20.00-21.00

Sterrenschool De Ruimte
Nimfenplein 1, 1e etage