Skip to content

In de ban van Schooljudo

24 november 2016

1 en 2 oktober 2016 vond voor het eerst het NK Judo in Almere plaats. De gemeente Almere wil met topsportevenementen als deze meer doen dan alleen het organiseren van het evenement. Daarom maakt de Gemeente Almere dit jaar o.a. twee Schooljudo programma’s mogelijk. Basisschoolleerlingen van de groepen 1 tot en met 5 van De Ichthus en De Buitenburcht doen hier aan mee.

6 weken judo

De leerlingen werken tijdens een 6 weeks programma aan belangrijke opvoedkundige waarden, die met het judo speels onderwezen worden. Denk hierbij aan respect, samenwerken, beheersing en discipline. Een andere belangrijke waarde is plezier. De gediplomeerde judoleraren, Mitchell Gorseling en Bjorn Dorresteijn (Sportstudio Buiten), heten daarom ook Entertrainers, vanwege de grote hoeveelheid plezier die zij tijdens de lessen brengen. Zij trainen én entertainen. Want voor kinderen is niks belangrijker dan plezier. 

Over Schooljudo

Twaalf geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt.

Schooljudo wordt ondersteund door twee landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis en IT-specialist Infotheek. Zij maken mede mogelijk dat jaarlijks meer dan 32.000 kinderen op zo’n 370 scholen zes weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo. 

Gezonde Jeugd

SchoolJudo past in het programma Gezonde Jeugd in een Gezonde stad van de Gemeente Almere. Kinderen die judo heel leuk vinden kunnen bij de lokale judoclubs echte judolessen volgen.