Havenaren beoordelen ontwerpen nieuwe sporthal

24 januari 2017

De oudste sporthal van Almere in Almere Haven  is op. Het is tijd voor een mooie, nieuwe sporthal. Alle bewoners van Almere Haven en de gebruikers van de sporthal hebben dinsdag 24 januari een uitnodigingsbrief ontvangen om voor 7 februari een cijfer te geven aan de drie ontwerpvoorstellen uit de aanbesteding voor de nieuwe sporthal. Hun stem telt mee in de beoordeling van de winnende aanbesteding.

Drie ontwerpen

Op de officiële aanbesteding van de gemeente hebben drie partijen een voorstel voor het ontwerp en de bouw ingediend. Deze voorstellen worden op verschillende onderdelen beoordeeld.

Informatieavond dinsdag 31 januari

Voor wie meer wil weten over de ontwerpvoorstellen kan op dinsdag 31 januari terecht op een informatieavond. De drie partijen die een voorstel hebben ingediend voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe sporthal presenteren hun plannen  in het Green Story Café, Kerkgracht 41, Almere Haven.  De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. &nb

Uitslag

Om de winnaar van de aanbesteding te kiezen, kijkt de gemeente niet alleen naar het ontwerp. De voorstellen moeten aan kwalitatieve en financiële eisen voldoen. Voor de kwaliteit wegen zaken als het ontwerp, de mogelijkheden van het gebouw en de duurzaamheid mee. De financiële score bestaat uit de bouw- en onderhoudskosten. Op basis van de kwalitatieve- en financiële scores bepaalt de gemeente de winnaar van de aanbesteding. Dit is het voorstel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De voorkeur van de Havenaren telt  mee in de totale beoordeling van de voorstellen.

Begin maart 2017 maakt de gemeente bekend welke partij de aanbesteding heeft gewonnen en welk ontwerp wordt gerealiseerd.

Op almere.nl/ontwerpensporthalhaven staan meerdere afbeeldingen per ontwerp en is ook achtergrondinformatie bij de verschillende ontwerpen te vinden.