Skip to content

Genomineerden sportverkiezing 2016 bekend!

29 december 2016

Op woensdag 18 januari 2017 is het SNS Sportgala in het Topsportcentrum Almere Poort. Tijdens het gala wordt de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 2016 gekozen. Het programma start om 20.00 uur, toegang is gratis.

In de categorie sportman zullen handboogschutter Peter Elzinga, judoka Kevin Bakker en karateka Yassine El Attar een gooi doen naar de titel. Bij de vrouwen zijn windsurfster Lilian de Geus, Niki Wories (kunstrijden) en Nina Bakker (triathlon) genomineerd. De strijd bij de sporttalenten gaat tussen Donny Breek (honkbal), Tristan Enaruna (basketbal) en Daniel de Haan (hockey). De herenhoofdmacht 1 van de Almeerse Hockey Club, het Badminton team Almere en Almere City FC nemen het tegen elkaar op in de categorie sportploeg.

De stichting OnbeperkSport zal een aanmoedigingsprijs uitreiken in de categorie aangepast sporten. Hiervoor zijn genomineerd Bo Kramer (rolstoelbasketbal), Jaaike Brandsma (ALLVO zitvolleybal) en het G-Handbal Havas team.

Het evenement wordt georganiseerd door het Sportbedrijf Almere en wordt voor de zevenentwintigste keer gehouden. De avond wordt gepresenteerd door Alex Nelissen.
Aanmelden kan via: almere.nl/aanmeldensportgala


(op de foto de winnaars van 2015)