Onze MQ Schooltest op film

9 februari 2017

Onlangs is de MQ SchoolTest, die mede door ons eigen Almere Kenniscentrum Talent (AKT) is ontwikkeld, in de prijzen gevallen. De MQ SchoolTest heeft de zogeheten aanmoedigingsprijs binnen de Nationale Sportinnovator Prijs gekregen. Onderdeel daarvan was dat er een filmpje werd gemaakt. Het filmpje kunt u hier bekijken

 

 

Wat is de MQ Schooltest?

De MQ SchoolTest is een een innovatieve tool, waarmee vroegtijdig beweegtalenten en beweegachterstanden in kaart worden gebracht. Ook kunnen hiermee de motorische ontwikkeling van kinderen landelijk worden gemonitord. MQ SchoolTest is voor basisscholen een handig hulpmiddel om de beweegvaardigheid van leerlingen, via een beweegbaan en een eenvoudige app, te meten. De score die de leerlingen halen geeft ouders, docenten en gemeenten inzicht in de motorische ontwikkeling ten opzichte van de norm, leeftijdsgenoten, andere scholen en regio‚Äôs.

Hoe gebruiken we de MQ Schooltest in Almere?

In Almere gebruiken we de MQ Schooltest op twee manieren: op korte termijn kan de uitslag van de MQ Schooltest informatie geven voor een gerichte doorverwijzing naar het naschoolse programma. Op langere termijn geven de resultaten een beeld van de stand van de beweegvaardigheid in de stad. De resultaten ondersteunen zo gemeentelijk beleid. De test bieden wij vanuit het AKT kosteloos aan alle basisscholen in Almere en Flevoland aan onder de naam Flevo MQ Schooltest. Meer informatie over de test vind je op onze MQ Schooltest website.